Fordele ved højbede

Indlæser...

Her hos WoodBlocX ved vi en ting eller to om højbede og de fordele, de kan give din have. Vi har trods alt designet, fremstillet og leveret hævede havebede til kunder i hele Europa i den bedste del af 10 år!

Fortsæt med at læse for at finde vores top 9 liste over højbedsfordele:

 

Fordel #1 - Brug højbede til at skabe bedre jordbundsforhold - Lås op for muligheder for at øge kvaliteten af ​​din jord

Højbede giver dig større kontrol over, hvilke forhold dine produkter kan vokse i. Derfor er de ofte en god mulighed for haver med dårlig jordkvalitet. Da nye højbede skal fyldes op, kan du bruge den bedste kvalitet overskudsjord, du kan finde i din have, hvis det er en mulighed. Eller du kan tilføje noget helt ny jord.

Hvilken jord skal jeg vælge?

Når du dyrker produkter som frugt og grønt eller urter, anbefaler vi at bruge en frisk, steriliseret muldjord for at sikre, at din jord er fri for ukrudt, skadedyr og sygdomme til at starte med. Derudover kan du give væksten af ​​dine produkter et boost ved at bruge et jordforbedringsmiddel eller organisk materiale (kompost) til endnu sundere afgrøder og større udbytte.

Stort set alt kan vokse rigtig godt i et højbed, hvis du bruger de tilgængelige jordmuligheder til din fordel. Højbede kan bruges til at dyrke etårige, stauder, buske og endda planter, der har brug for en bestemt jord, herunder ericaceous sorter såsom azalea, rhododendron og camellia. Tilpas bare jorden, så den passer til planten!

 

Fordel #2 - Forbedrede jordforhold - Reduceret jordkomprimering sammenlignet med jordnære plots

Enkelt sagt kan højbede tilgås uden at skulle gå på dem. Dette forhindrer jordkomprimering og hjælper planterødder med at vokse mere frit. Mindre komprimeret jord kan også hjælpe planterne med at optage flere næringsstoffer og gøre dem mere modstandsdygtige over for sygdomme og frost.

Generelt er højbede en god løsning, hvis du har våd jord, lerjord eller anden jord, der ikke fremmer optimale vækstbetingelser. Du skal blot bygge dit høje havebed direkte oven på din problemjord og fylde den med ny jord efter eget valg.

Afvandingsanbefalinger for WoodBlocX højbede på forskellige overflader 

WoodBlocX højbede, der bygges direkte oven på jord eller græs, kræver ingen yderligere dræning. Dem, der er bygget på terrasser, asfalt og beton, kan nyde godt af et drænlag i bunden af ​​bedet.

Vi anbefaler altid at fore din WoodBlocX højbed med en permeabel liner eller fugttæt membran. Når du har tilføjet en af ​​disse muligheder, skal du blot tilføje et lag sten eller grus for bedre dræning. Ideelt set er dit drænende lag omkring 100 mm dybt - hvilket er lig med dybden af ​​en blok.

 

Fordel #3 - Byg højbede i en højde, der passer dig - Vælg en højde, der passer til dig - perfekt til børn eller ældre gartnere

Højbede er en fantastisk haveløsning for folk i alle aldre. Den ekstra højde er en enorm fordel, der gør alt fra såning til vanding, lugning, skadedyrsbekæmpelse og høst så meget lettere.

Nogle tips til valg af den optimale højbedshøjde

Ekstra højde er ideel, når du bliver ældre, men du vil måske overveje en lav højseng for unge at få adgang til.

Vælg højden og dybden på dit højbed med omhu baseret på slutbrug og slutbruger: Højbede på lavt niveau (0,25 m) er ideelle til at opdele dine vokseområder. Til lave højbede bygget på beton eller belægning skal du vælge lavt rodede planter såsom sedums, krokosmia, calendula eller nasturtiums.

Til bekæmpelse af skadedyr såsom kaniner eller til at holde kæledyrshunde væk fra dine planter, bør højbede på op til 0,45 m gøre det trick for at holde dem i skak.

For maksimal nem adgang er høje højbede fra 0,55 m ideelle.

 

Fordel #4 - Dyrk hvor som helst på enhver overflade - Intet behov for fundamenter eller grundarbejder - Placer dine højbede på terrasser, beton, asfalt, græs eller jord.

Den unikke måde, hvorpå WoodBlocX-konstruktioner er bygget, betyder, at de ikke behøver nogen væsentlige fundamenter eller grundarbejder. Det modulære system af individuelle 'BlocX' giver allerede ekstra styrke og beskyttelse mod bevægelse, vridning og revner.

Byg WoodBlocX på en hvilken som helst plan overflade: Dette betyder også, at du kan bygge dit WoodBlocX højbed på enhver plan overflade, såsom græs, jord, asfalt, terrassebelægning eller beton. Vi anbefaler altid at sikre, at jorden er jævn foran, før du starter din konstruktion. Brug et vaterpas og sand eller underlag for at opnå en flad overflade, hvis det er nødvendigt.

 

Fordel #5 - Hold dyr og skadedyr ude - Hold uønsket skadedyr ude af dine havebede

Hvis du bor tæt på en mark, kan du blive besøgt af kaniner eller endda grævlinger. Højere højbede vil forhindre disse dyr i at nappe dine dyrebare planter og grøntsager. Vores praktiske, skræddersyede højbedsberegnerværktøj fortæller dig med det samme, om den højde, du har valgt, er egnet til at afskrække skadedyr.

 

Fordel #6 - Brug højbede til landskabshaver - Forskyd højbede for at skabe en smuk terrassehave

Højbede er en nem løsning til anlæg af skrånende haver. Trappede højbede kan bruges til både flade og skrånende haver. Brug dem til at tilføje højde og interesse til et terrasseområde, eller til at tilføje forskellige sektioner til plantning eller brug dem til at anlægge en skrånende have.

Mange af vores kunder vælger at tilføje trin til at løbe sammen med de højbede, der bruges til at anlægge haven for at binde alt sammen. Vi anbefaler at bruge vores gratis designservice til skrå havedesign for at sikre, at du får præcis det, du har brug for til dit projekt.

 

Fordel #7 - Få dine grøntsager til at vokse i længere tid - Jorden varmes hurtigere op om foråret og holder længere på varmen om efteråret

Sammenlignet med åben jord opvarmes højbede meget hurtigere om foråret og holder på varmen længere om efteråret. Dette er fantastisk til at dyrke spiselige varer, da det forlænger vækstsæsonen.

Derudover betyder det at have let adgang til hele vækstrummet, at du hurtigt kan tilføje beskyttelse såsom plantedæksler, fleece eller cloches til visse planter, når frosten kommer.

 

Fordel #8 - Tilføj værdi til din ejendom - Kvalitetshavestrukturer kan tilføje værdi til dit hjem

Forskning tyder på, at hvis din ejendom har en have, kan det lægge op til 5 % til værdien af ​​dit hus, og det tal kan være meget højere, hvis du har investeret i kvalitetsgenstande til din grund såsom højbede, hævede damme, skure og smukke belægninger.

 

Fordel #9 - Et bæredygtigt og ikke-giftigt alternativ - Vi bruger et vandbaseret træbeskyttelsesmiddel

Træ er et af de bedste materialer til højbede, og vores produkter er lavet af skotsk fyrretømmer af højeste kvalitet. Træet er trykbehandlet, og fordi WoodBlocX er forboret, trænger den giftfri behandling ned til næsten 100% af træet, hvilket gør vores strukturer holdbare og langtidsholdbare.

Vi bruger groft savet træ, som naturligt vil falme til en grå farve med årene og ikke behøver nogen vedligeholdelse eller behandling.

 


Design din ideelle højbede online.