Indlæser...

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Læs vores generelle byggevejledning. Se vores, hvordan man bygger Youtube-video.

 

Sp: Hvor store er blokkene?

Sv: Den kombination af blokke, du skal bruge til at bygge dit WoodBlocX-design, beregnes automatisk, når du bestiller. 

WoodBlocX leveres i 5 standardstørrelser:

  • WoodBlocX 2 – L 150 mm (15 cm) x B 75 mm (7,5 cm) x H 100 mm (10 cm)
  • WoodBlocX 3 – L 225 mm (22,5 cm) x B 75 mm (7,5 cm) x H 100 mm (10 cm)
  • WoodBlocX 4 – L 300 mm (30 cm) x B 75 mm (7,5 cm) x H 100 mm (10 cm)
  • WoodBlocX 5 – L 375 mm (37,5 cm) x B 75 mm (7,5 cm) x H 100 mm (10 cm)
  • WoodBlocX 10 – L 750 mm (75 cm) x B 75 mm (7,5 cm) x H 100 mm (10 cm)

ALLE blokke har en bredde på 75 mm (7,5 cm). Fra toppen til bunden har ALLE blokke en højde på 100 mm (10 cm). WoodBlocX-afslutningen har altid en højde på 50 mm (5 cm).

  • Jordspyddene er 400 mm galvaniserede stålspyd. 
  • Vinkelbeslagene til hjørner er 1 mm galvaniseret stål 
  • Vinkelbeslagene til bunden er kraftige beslag i galvaniseret stål

 

Sp: Hvilken type træ er WoodBlocX fremstillet i?

Sv: WoodBlocX-blokkene er fremstillet i skovfyr af høj kvalitet, og de er groft savede. Alt det træ, vi benytter, kommer fra bæredygtige skove, og en stor del af det er fra lokale kilder. Vi bruger kun langsomtvoksende fyrretræ, og vi bruger ikke træ, som indeholder kerneveddet. Dette sikrer, at WoodBlocX er fremstillet af tømmer af højeste kvalitet, og det sikrer et uovertruffent produkt til din have.

 

Sp: Hvor længe holder en WoodBlocX-struktur?

Sv: Din WoodBlocX-struktur skal holde i 15 år, og den holder formentlig længere, hvis du følger vores nemme installationsvejledninger. WoodBlocX er trykimprægneret med Wolmanit CX, som er et vandbaseret konserveringsmiddel, der sætter sig på træcellerne, når det tørrer. Træet tørres under vakuum under et tryk på 300 psi. Hvis du saver en WoodBlocX over, kan du se, at imprægneringen er trængt ind i næsten 100 % af splintveddet. 

Vi anbefaler til enhver tid, at der benyttes folie og jord af høj kvalitet til dine planter. I meget sjældne tilfælde kan WoodBlocX blive ramt af svampe som brunmuld, som kan opstå naturligt i jorden og påvirker kernetræet. Vi kan ikke altid garantere mod disse typer råd.

 

Sp: Skal jeg give WoodBlocX-strukturen træbeskyttelse eller lignende, når jeg har bygget den?

Sv: Nej. Det er ikke nødvendigt med yderligere behandling. WoodBlocX er trykimprægneret med Wolmanit CX, som sikrer, at vores strukturer holder i meget lang tid.

 

Sp: Skal jeg bruge folie i mine højbede?

Sv: Vi anbefaler, at du ALTID bruger folie og dræningsmateriale i vores strukturer – især, hvis du planlægger at bruge gødning eller organisk gødning til væksten. 

Hvis du bygger din WoodBlocX-struktur på en blød overfalde, f.eks. jord, bør du sætte folie på indersiderne med en fugtsikker membran og lade bunden være åben til dræning. Hvis du bygger på et hårdt underlag, f.eks. cement, skal du bruge folie både indvendigt på siderne og bunden for at skabe et passende vækstområde til jord.

Køb vores højbedsfolie.

 

Sp: Hvilken vedligeholdelse skal jeg forvente på min WoodBlocX-struktur?

Sv: Ingen! Hvis du gerne vil opfriske den efter mange år, kan du bruge en højtryksspuler til at fjerne grønne pletter, og du kan udskifte folien, men selve strukturen kræver ingen vedligeholdelse.

 

Sp: Hvorfor fås WoodBlocX ikke i forskellige farver?

Sv: Det vil kræve en alt for stor lagerbeholdning at have mange varianter! Det vil være nemmere at male dem, efter at strukturen er samlet. Vi anbefaler altid en træmaling til udendørsbrug og af høj kvalitet.

 

Sp: Skal WoodBlocX lakeres?

Sv: Nej, du bør ikke lakere din WoodBlocX-struktur. Vand kan trænge ind under lakken, og den bliver sort i løbet af et år. Hvis du ikke vil skulle behandle strukturen på samme måde som en båd og lakere den hvert år, skal du ikke lakere WoodBlocX! 

Du kan male WoodBlocX med en god kvalitet træmaling til brug udendørs, men du kan også lade strukturen være ubehandlet. Den naturlige gyldne farve vil holde i årevis og senere skifte til en sølvgrå farve. Du kan til enhver tid male den, hvis det sker.

 

Sp: Hvorfor vælter WoodBlocX-strukturer ikke, hvis de bygges uden fundament?

Sv: Til forskel fra murede støttemure og andre stive strukturer er WoodBlocX-strukturer samlet med mange dyvler, som skaber en solid struktur, der kan modstå tryk (ifølge vores test kan hver dyvelsamling modstå et tryk på 0,9 tons). Det betyder, at små bevægelser i jorden ikke påvirker strukturen, og at der ikke er brug for et massivt og stift fundament. Hvis du vil forlænge strukturens levetid, anbefaler vi, at du bygger på rimeligt stabil jord eller på hårde overfalder som cement eller asfalt.

 

Sp: Hvad sker der, hvis jeg isætter en dyvel forkert under samlingen?

Sv: Det er nemt at miste koncentrationen og placere en dyvel i et hul, hvor der ikke er et tilsvarende hul i det næste BlocX-lag. Du kan bruge en stor, flad skruetrækker, et værktøj til fjernelse af dyvler eller en unbrakonøgle i den rigtige størrelse til at skrue dyvlen ud fra toppen. Alternativt kan du save den over og fortsætte med at bygge.

 

Sp: Hvornår skal jeg bruge jordspyd?

Sv: Jordspyd hjælper med at holde strukturen nede, men de er endnu mere vigtige på skråninger, hvor de forhindrer, at strukturen glider. Jordspyddene indsættes på det første lag i alle WoodBlocX-strukturer, og de bruges også i alle støtteblokke. Du kan bestille ekstra jordspyd, når du bestiller dit design på vores website.

Hvis du planlægger at bygge WoodBlocX på et hårdt underlag som asfalt eller cement, kan vi tilbyde stærke vinkelbeslag til bunden, så du kan fastgøre din struktur på underlaget. Du skal blot give os besked om det.

 

Sp: Hvornår skal jeg bruge vinkelbeslag?

Sv: Du bør montere de medfølgende vinkelbeslag på det sidste lag i dit WoodBlocX-design. Disse L-formede beslag er fremstillet i 1 mm tyk galvaniseret stål og bruges til at give ekstra styrke lige under afslutningen. Vinkelbeslagene placeres over dyvlerne på det øverste lag. Hvis dit design omfatter støtteblokke, skal du se vejledningen for hvert lag, da støtteblokkene kræver vinkelbeslag for hvert lag.

 

Sp: Hvor lang tid tager det at bygge en struktur med WoodBlocX?

Sv: Det tager ikke så lang tid. De fleste højbede og hævede havebassiner kan bygges på få timer! Det kan nogle gange tage længere tid at jævne underlaget. Det skal sikre, at den første række bygges jævnt og lige, inden de efterfølgende lag bygges oven på.

 

 

Læs vores generelle byggevejledning.

Se vores, hvordan man bygger Youtube-video.